Fogel & Partners Quarterly – God jul och gott nytt kommunikationsår

Den legendariska PR- och kommunikationsgurun Leon Nordin sade en gång: “Alla jag möter har två jobb – mitt och deras eget”.

Strategisk kommunikation är till sin natur lite luddig och odefinierad. I viss utsträckning är det en konsekvens av branschens egen oförmåga att paketera sitt erbjudande och göra det – i brist på bättre ord – mer vetenskapligt eller faktabaserat. Men eftersom näringslivet hela tiden blir mer och mer mångfacetterat och föränderligt, med en ständigt ökande efterfrågan på rationalitet och mätbarhet och där utförande och tydliga leveranser blir allt viktigare, är det dags för kommunikationsindustrin att bli en integrerad, central del i värdeskapandeprocessen.

Tänk i termer av Alfred P Sloan, han som drev GM till att bli världsledande, baserat på sin tro på ett vetenskapligt och rationellt förhållningssätt till företagsledande. Det är av denna anledning vi lanserar vår nya tjänst, Research & Analysis, som är ett direkt svar på det snabbt föränderliga och allt mer komplexa landskapet inom strategisk kommunikation.

Vi har skapat en anpassad svit av produkter, inklusive kartläggning, positionering, benchmarking, värdering och mätning av uppfattningar online och offline, med syftet att erbjuda våra kunder gedigen och heltäckande strategisk kommunikationsrådgivning, och att göra det på ett tidigt stadium för att säkerställa resultat och stabilitet. Vi tror att det är vitalt att erbjuda företagsledningar både kvalitativ och kvantitativ utvärdering av bolagets positionering för att, kort sagt, ge dem ett neutralt och mätbart 360°-perspektiv på bolaget och dess position bland intressenterna.

Med jul och nyår runt hörnet vill vi skicka en hjärtlig hälsning till våra vänner, var de än befinner sig. Med vetskapen om att många människor inte har ett hem eller en familj att vända sig till under julhelgerna så har vi beslutat att göra en donation till Stockholms Stadsmission, som sedan grundandet 1863 arbetar för att göra Stockholm till en mer human stad för alla. Med dessa ord vill vi önska er alla en god jul och ett gott nytt år och vi ser fram emot att höras av under 2014.